Despre fotoceramica funerara
Camera obscură a fost primul dispozitiv tehnic cu ajutorul căreia au fost imortalizate peisaje și portrete . Camera obscura apare pentru prima data într-o schiță semnata de Leonardo da Vinci in anul 1519. Daca procedura părea a fi simpla la prima vedere s-a dovedit pe parcursul sutelor de ani ca a dat mare bătaie de cap inventatorilor. Fotografia din zilele noastre înseamnă foarte mult fata de perioada de început. Metodele actuale înglobează tehnologii destul de complicate care asigura garanția unui produs de calitate chiar si pentru o perioada de 100 de ani. !
Dar să vedem cum a început totul.
In anul 1790 Thomas Wedgwood a realizat anumite experimente reușind pentru prima data in istorie sa capteze unele imagini pe un suport durabil care din pacate nu puteau fi mentinute, nefiind cunoscute la acea vreme tehnici de menținere a acestor imagini. Totul a fost posibil datorita utilizării unei substanțe chimice care era sensibila la lumina.
Joseph Nicéphore Niépce, fost ofițer în armata lui Napoleon, împreuna cu partenerul sau Louis Daguerre a creat fotografia prin “heliografie” sau desen solar: plasau gravuri transparente pe plăci acoperite cu diferite lichide apoi le expunea la lumină solară însă se ștergeau însă foarte repede. Împreuna au realizat cutia obscură în care plasau o placă de cupru acoperită cu un strat de argint și tratată cu vapori de iod pentru a o face sensibilă la lumină. Developarea imaginilor se făcea cu o soluție bazată pe sare obișnuită si vapori de mercur. Primul procedeu de fotografiere s-a numit dagherotipia si utiliza tehnica de expunere redusa de la cateva ore la doar câteva minute.
Thomas Sutton realizează in anul 1861 prima fotografie color durabila. Dezvoltarea metodei de fotografiere a început sa aibă loc pe multe planuri fiind îmbunătățite toate aspectele importante ca timpul de expunere, durabilitatea imprimărilor, calitatea și procesare.
O nouă tehnologie de imprimare foarte rezistentă in timp este utilizată în special la fotoceramica funerara pentru a păstra intacta amintire celor dragi. Casa Funerara Eva comercializează plăcute de fotoceramica care păstrează timp îndelungat culoarea neschimbata. Rezista împotriva acțiunii razelor solare si a temperaturilor externe. Plăcutele fotoceramice sunt garantate pe timp îndelungat împotriva radiațiilor UV, intemperiilor si schimbărilor de temperatura. Ceramica si pigmenții folosiți suporta temperaturi care ajung de la 600 până la 980 Celsius. Acum puteți comanda plăcute fotoceramici si in rate fără dobânda.